CULINAIRE ONTDEKKINGEN

In de Westhoek worden heel wat lekkernijen en ambachtelijke producten geproduceerd. Deze streekproducten zijn zoveel meer dan een heerlijke verwennerij. Achter elk product schuilt een fascinerende geschiedenis. Van artisanale streekbieren tot heerlijk streekgebak. 

Hier alvast een voorproefje om van te watertanden:

VEURNSE MERINGUETAART
Zachte meringue met een lichte crème-au-beurre afgewerkt met 'kattetongen'. 

DE KOEKJES VAN JULES DESTROPER  : Geluk zit soms in een klein koekje: natuurboterwafel, kletskoppen,.....................

BEAUVOORDSE PANNENKOEKEN EN WAFELS: Zoete, hartige, biologische en traditionele pannenkoeken met bier, zowel vers als diepvries

POPERINGSE MAZARINETAART: Poperingse Mazarinetaart is een taart van brooddeeg bestrooid met kaneel en overgoten met een warme saus van boter en stroop.

 

In volgende steden/dorpen vindt je nog tal van culinaire specialiteiten en leuke adresjes om je buikje te vullen:

Torhout 

Veurne  (gastronomie en restaurants)

Poperinge 

 

Vlaanderen kent ook heel wat leuke plekjes waar je met een fris streekbiertje kan genieten van cultuur en natuur.In Vlaanderen Lekkerland vindt u een ruim aanbod aan activiteiten om actief en passief te genieten ven een biertje.

Hieronder vindt u een aantal bieren die u zeker moet proeven:

Couckelaerschen doedel : Amberkleurig bier met nagisting op de fles

De Trapist van West-Vleteren : De benaming 'Trappistenbier' is juridisch beschermd en mag alleen gebruikt worden voor bier gebrouwen door Trappistenmonniken in hun klooster. het logo Authentic Trappist Product Van alle Belgische bieren zijn er maar zes die de naam Trappist mogen dragen: Achel, Chimay, Orval, Rochefort, Westmalle en Westvleteren. Enkel deze zes bieren worden gebrouwen binnen de muren van een trappistenabdij. U herkent ze aan dit logo:

Poperings hommelbier : Het is een ongefilterd bier op basis van drie soorten hop uit de streek van Poperinge , met nagisting op de fles.

 

 
 

   TERUG NAAR Toeristische info

 

Welkom - Accommodatie - Toeristische info - Tips - Contact - Gastenboek

 

©  2017   De Finesse | Molenhoek 2 | 8680 Koekelare-Bovekerke
  GSM 0473/85 34 81

info@definesse.be


site by
DigitalMind