MUSEA

De vele musea in de Westhoek trakteren u op interessante tentoonstellingen. Het museumaanbod is zeer divers: kunst, geschiedenis, industrieel erfgoed, archeologie en volkskunde krijgen de aandacht die ze verdienen.

Koekelare

Brouwerij- en Fransmansmuseum :In de gerestaureerde paardenstallen van de Brouwerij maak je kennis met het museum van de Fransmans. Een verhaal van armoede en noeste Vlaamse arbeid in de asten en de bietenvelden van Frankrijk. Vlaanderen telde destijds veel seizoensarbeiders, maar Koekelare was de hoofdstad van de Fransmans.

Diksmuide

Stadslink : Stadslink is een eigentijds ontdekkingscircuit doorheen het historische centrum van Diksmuide. Klinknagels op de grond duiden dit parcours van 2,9 km aan. Op 16 locaties tonen eigentijdse panelen je de nodige informatie en beelden uit het rijke Diksmuide verleden.

Ijzertoren : Museum voor vrede, vrijheid en verdraagzaamheid

Alveringem

Museum van de Dorst : In de authentieke brouwerij kunt u een unieke verzameling brouwmateriaal bezichtigen dat dateert uit de 19de eeuw.

Openluchtmuseum 'Bachten De kupe : Kinderen zijn welkom in dit museum! Kinderen meekrijgen naar een museum is de dag van vandaag niet zo vanzelfsprekend. Daarom is er in ons museum heel veel aandacht besteed zodat ouders, tieners en kleine kinderen elk op hun manier dit museum kunnen verkennen.

Lo-Reninge

Old Timer Museum : Het Oldtimermuseum bevat een unieke collectie van 95 auto's vanaf 1899 tot in de jaren '70 plus een twintigtal oude moto's. Daarnaast is er een prachtige cafetaria met meer dan 40 streekbieren en lekkere versgebakken pannenkoeken. Het is een ideale plaats voor een namiddaguitstap voor scholen of met familie, met vrienden of met een club voor zowel een verrassingsreis als een geplande reis.

Ieper

In Ieper, de vredesstad heeft verschillende musea en bezienswaardigheden. De Last Post aan de Menenpoort is een van de hoogtepunten!!

Veurne

Het Bakkerijmuseum :  Welke weg legt een graantje af om brood te worden of hoe verandert een cacaoboon in chocolade? In het Bakkerijmuseum zie je hoe lekkernijen zoals marsepein of speculaas gemaakt worden. Lekker likkebaarden!

Kasteel Beauvoorde is een van de best bewaarde geheimen in de Westhoek. Het kasteel is gelegen in het dorpje Wulveringem, nabij Veurne. De bezoeker wordt ondergedompeld in een nostalgische sfeer, een oase van stilte en schoonheid. Je ervaart de romantiek van de negentiende eeuw. Het kasteel ademt de passies van een edelman-verzamelaar.

Poperinge

Het Hopnuseum : Poperinge is de metropool van de hop. In het Hopmuseum Poperinge dat in 2006 grondig werd gerenoveerd, verneemt de bezoeker alles over de hopteelt en hopverwerking zowel vroeger als nu. Het museum organiseert een brede waaier van activiteiten.

Heuvelland

Het Landbouwmuseum : Dit museum herbergt een rijke verzameling aan allerlei landbouwwerktuigen uit lang vervlogen tijden. Het museum bestaat uit 2 delen. In het eerste deel worden verschillende werkzaamheden behandeld. Het tweede deel herbergt allerlei grote landbouwmachines: dorsmachines, pikbinders, pikdorsers, stropersen, motoren en tractoren.

Folk Experience: Het Folk Experience Museum is een modern muziekmuseum over folk en volksmuziek in Vlaanderen en in de wereld.

Wervik

Het Nationaal Tabaksmuseum : Het Nationaal Tabaksmuseum te Wervik toont de geschiedenis van het roken, het kauwen en het snuiven via merkwaardige voorwerpen en vele bijzondere illustraties. Een introductie in de magische en bizarre wereld van het tabaksfenomeen.

In West-Vlaanderen vindt u ook nog in andere steden heel wat musea. Hieronder vindt u een uitgebreid aanbod:

Blankenberge: Zuivelmuseum

OostduinkerkeVisserijmuseum

Sint-Idesbald: Paul Delvaux Museum

Oostende: Moderne Kunst Museum

Koksijde: Ten Duinen  

Damme : UilenspiegelMuseum                

Brugge: Choco-Story, De Halve Maan, Diamantmuseum, Groeningemuseum, H. Bloedbasiliek, Kantcentrum 

Sint-Idesbald: Paul Delvaux Museum

            

           


   

 
 

   TERUG NAAR Toeristische info

 

Welkom - Accommodatie - Toeristische info - Tips - Contact - Gastenboek

 

©  2017   De Finesse | Molenhoek 2 | 8680 Koekelare-Bovekerke
  GSM 0473/85 34 81

info@definesse.be


site by
DigitalMind